• Gratis verzending vanaf €35,-
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Gratis samples & cadeautjes
 • Gratis persoonlijk advies
 • Unieke beautymerken
 • Cadeauservice

Escentric Molecules - Escentric 05 - 30 ml - cased travel spray

Travelsize
80,00
Snelle levering
 • Gratis verzending vanaf €35,-
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Gratis samples & cadeautjes
 • Gratis persoonlijk advies
 • Unieke beautymerken
 • Cadeauservice

Beschrijving

Nieuw bij COSMANIA: de bijzondere niche geuren van Escentric Molecules!  Voor Escentric Molecules Escentric 05 liet parfumeur Geza Schoen zich inspireren door de  associatie met de zomer die hij in het aromamolecuul cashmeran herkende. Zoals hij het zelf zegt: 'Ik wilde het gevoel van een dagje aan zee oproepen maar dan niet met de gebruikelijke mariene geurnoten die ik te kunstmatig vind. In plaats daarvan wilde ik de ervaring van een eiland in de Middellandse Zee creëren, zoals een eiland waar ik veel zomers heb doorgebracht. Wat opvalt als je het pad vanuit zee bewandelt, is hoe de hitte planten en bomen verandert: hun geur wordt droog, harsachtig en aromatisch.' En dat is hem zeker gelukt met Escentric 05! De top van het parfum is heel eenvoudig: bergamot geeft een lichte noot, sinaasappel voegt vrolijkheid en levendigheid toe. Het hart bestaat uit pittige-frisse laurier en rozemarijn, jeneverbes voor een kruidige toets en cipres voor een droge houtnoot. De basis bestaat uit drie klassieke Mediterrane ingrediënten: cistus labdanum (een klein plantje) dat een zoete, leerachtige en balsemachtige geur heeft. Mastiek (een hars afkomstig van een kleine boom) dat een pure scherpe geur heeft van pas gesnoeide takken en tenslotte een subtiele vijgnoot. Het parfum bevat 15% cashmeran, dit geeft de geur een dennenachtige warmte. Met Escentric 05 is het altijd zomer!
 
De Escentric Molecules geuren komen in drie soorten verpakkingen:
- 100 ml - de full size. Dit is de meest voordelige verpakking. Omdat er geen aparte afsluitdop is toegevoegd, is dit formaat niet heel handig om mee te nemen op reis.
- 30 ml - de cased travel spray. Dit is niet zomaar een reisverpakking: de geur is veilig verpakt in een luxe metalen box. Elke geur/box heeft een eigen kleurcode in een intense metallic tint.
- 30 ml - de refill travel spray. Dit is de refill voor de portable reisverpakking. Het is een spray die 'gewoon' te gebruiken is maar heeft net als de full size geen aparte afsluitdop.

Gebruiksadvies

Spray Escentric Molecules Escentric 05 aan de binnenkant van je polsen, in je hals, achter je oor of aan de binnenkant van je elleboog. Dit zijn namelijk de warmste plekken van je lichaam. De geur reageert op de warmte van je lichaam en dat zorgt ervoor dat je het blijft ruiken.
 
Je kunt de geur ook in je haar sprayen, zodat je de geur bij je bewegingen nog een beetje ruikt. Spray hiervoor twee keer in de lucht en loop door de parfumwolk heen. Je haar neemt de geur dan op. Spray niet direct op je haar want de alcohol in het parfum kan je haar uitdrogen.
 
Je kunt de Escentric Molecules geuren over elkaar heen dragen, Escentric 05 combineert bijvoorbeeld heel goed met Molecule 05.

Werkstoffen

Escentric 05 van Escentric Molecules bevat de volgende ingrediënten:
15% cashmeran, bergamot, sinaasappel, laurier, rozemarijn, jeneverbes, cipres, cistus labdanum, mastiek, vijg.

Over het merk

Vanaf de lancering in 2006 is parfumhuis Escentric Molecules een fenomeen, de bijzondere geuren hebben een revolutie op geurgebied teweeggebracht! Escentric Molecules gebruikt in een aantal parfums slechts één geurnoot: Iso E Super. Het unieke aan de formule is dat de geuren de drager van het parfum een extra aantrekkingskracht geven. Volgens parfumeur en founder Geza Schoen kun je er nooit genoeg van krijgen. 'Eén snuifje en je wilt de hele fles.'

De geuren van Escentric Molecules zijn zo bijzonder, dat ze wel wat uitleg nodig hebben. De tien geuren zijn opgedeeld in vijf duo's: Escentric 01 en Molecule 01, Escentric 02 en Molecule 02, enzoverder. Telkens is de Escentric-geur een 'blend' of mengsel van verschillende geurnoten rond één bijzondere aromamolecuul. De Molecule-geur bestaat dan uit slechts één ingrediënt, namelijk het bijzondere aromamolecuul waaromheen de bijpassende Escentric-geur is gecreëerd. Een ideale combinatie dus om verschillende geuren over elkaar heen te dragen! De bijzondere niche geuren van Escentric Molecules zijn vanaf nu bij COSMANIA te koop!